Categoriën
Login


Nieuwe klant Login
958f8d5d31f7c41bf136c81f2d3dc892.png
ad1cecadc79b302b77625c058f9aadd4.png
3da65995061bf02bebb0d58b32677d1d.png
8685f893eb24ddac8cfa57753e10113f.png
€ 299,00 € 249,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Helios Aero-Ed 8x42 Phase coated

De goedkoopste ED kijkers op de markt !

Helios Aero-ED  kijkers met ED-glas - Extra-low Dispersion
ED-glas (Extra-low Dispersion) is ontwikkeld door optische ontwerpers en glasspecialisten en wordt toegepast bij de betere verrekijkers. Dit glas biedt een superieure scherpte en kleurcorrectie door chromatische aberratie zo effectief te beperken dat dit niet meer zichtbaar is in de kijker. De chromatische aberratie is een bepaald soort beeld- en kleurscheiding (dispersie) die optreedt wanneer lichtstralen van verschillende golflengten optisch glas passeren. Dit kan het beste als volgt worden omgeschreven: als de drie kleuren waaruit wit licht bestaat (rood, blauw en groen) een lens passeren, worden ze gescheiden, waardoor de drie stralen mogelijk niet op de juiste plaats weer bij elkaar komen en zo geen scherpe afbeelding meer vormen.
ED-glas voorkomt deze scheiding (dispersie) van licht en levert zo scherpere beelden op.     De Helios Aero-ED serie maakt gebruik van speciaal ontwikkeld ED glas dat alle voordelen, maar niet de nadelen van glas op basis van calciumfluoride biedt. Op basis van deze vernieuwing ontwikkelde Helios een soort  ED-glas dat uitermate geschikt is voor verrekijkers. Ze bieden een ongelooflijke briljantie, scherpte en contrast, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.  Als je eenmaal door een kijker met ED glas hebt gekeken wil je niets anders meer. 

Deze nieuwe kijkers uit de Helios Aero-ED serie worden ook door de professionele gebruikers goed gewaardeerd.  Dankzij de phasecoating op het goede BAK-4 optiek en de multi coating op alle overige lensdelen hebben ze een zeercontrastrijke beeldweergave,
waarmee u tot in het kleinste detail uw onderwerp kunt bestuderen.

Deze Helios Aero-ED kijker is een bijzonder goede keuze als u ook onder wat moeiljke omstandigheden of in het schemer nog een goed beeld wilt hebben.  Dankzij het hoogwaardige optiek heeft dit model een briljant gezichtsveld van 118 meter. De kijker is dankzij de nieuwe open brug vormgeving handzaam en licht.

De Helios Aero Ed serie kijkers hebben een nieuw ontwikkeld open brug systeem,de beide tubussen zijn met sterk rubber bekleed. Binnenin zit een briljant BAK-4 optiek die voorzien is van een Phase coating. De middenbrug is open gelaten waardoor er een goede grip op de kjkers is. Ook het totaalgewicht van de kijker is behoorlijk laag gebleven. Het overige optiek is fully multi coated, waardoor in combinaite met de phasecoating de optische prestaties verbluffend zijn. Alle modellen zijn met nitrogeengas gevuld en daardoor waterdicht gedurende 3 minuten op een diepte van 1.5 meter, dus tijd genoeg om ze zonder schade te redden als ze per ongeluk in een plasje of poel vallen. Ze zijn voorzien van een degelijk stukje techniek dat direct merkbaar is als u aan het soepel lopende scherpstelwiel draaid. Voor de nogal barre omstandigheden van ons regenachtige klimaat is hij een perfecte reispartner, die dan ook jaar na jaar optimaal zal presteren. Met de twist-up oogschelpen zijn de kijkers ook goed te gebruiken voor brildagers. Met een dioptri oogcorrectie  op het oculair van +4 tot -4 kunnen ze op bijna alle ogen ingesteld worden.De kijker kan op een oogbreedte ingesteld worden van 56mm tot 75mm. Ze worden geleverd inclusief: luxe draagtas, luxe draagriem, oogbeschermkappen en regendeksel. De kijker heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting,waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden.

Reviews
http://www.bestbinocularsreviews.com/Helios8x42Aero-ED-97.htm

Hieronder even een korte opsomming van de specificaties:
* Phasecoating op de BAK-4 dakkant prisma's
* Fully multi coating op overige lensdelen
* Grote fijn instelknop met antislip bekleding
* Waterdicht  getest op 1.5meter tot 3 minuten
* Met stikstof gevuld
* Twist-up oculairen
* Lichtgewicht magnesium body met sterke rubber bekleding
* Frontlens bestaat uit 3 delen
* Oculairlens bestaat uit 4 delen
* Oogafstand oculair tot lens 18.4mm
* Geschikt voor brildragers
* Oculair dioptri instelling +4 tot -4
* Statiefaansluiting

Leveringsomvang
● Verrekijker Helios Aero-ED 8x42
● Hoogwaardige tas
● Luxe Draagriem
● Lensdoppen
● Regendeksel

Specificaties
 
 Artikelnummer 2230127
 Artikelnaam Aero-ED 8x42
 Optisch design BAK-4 Dakkant
 Coating van het optiek Phase coating +Fully multi coated
 Pupiluittrede 5.15
 Vergroting 8
 Objectief lensdiameter 42 mm
 Lichtsterkte 27,56
 Schemergetal 18,33
 Body materiaal / kleur Groen rubber
 Afmetingen 165x127x57 mm
 Totaal gewicht (zonder verpakking) 690 gram
 Scherp te stellen vanaf 2 meter
 Waterdicht Ja, 3 minuten op 1.5 meter diepte
 Gas gevuld Ja, stikstof
 Eye relief (afstand oculair tot lens) 18,4mm
 Gezichtsveld op 1000 meter 118m
 Garantie 2 jaar

| Meer

Opties:

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

2 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 299,00
€ 249,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen