Categoriën
Login


Nieuwe klant Login
€ 299,00 € 275,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Barr & Stroud Series4 10x42 ED

Series4 kijkers met ED-glas - Extra-low Dispersion
ED-glas (Extra-low Dispersion) is ontwikkeld door optische ontwerpers en glasspecialisten en wordt toegepast bij de betere verrekijkers. Dit glas biedt een superieure scherpte en kleurcorrectie door chromatische aberratie zo effectief te beperken dat dit niet meer zichtbaar is in de kijker. De chromatische aberratie is een bepaald soort beeld- en kleurscheiding (dispersie) die optreedt wanneer lichtstralen van verschillende golflengten optisch glas passeren. Dit kan het beste als volgt worden omgeschreven: als de drie kleuren waaruit wit licht bestaat (rood, blauw en groen) een lens passeren, worden ze gescheiden, waardoor de drie stralen mogelijk niet op de juiste plaats weer bij elkaar komen en zo geen scherpe afbeelding meer vormen.
ED-glas voorkomt deze scheiding (dispersie) van licht en levert zo scherpere beelden op.     De Barr & Stroud Series4 ED serie maakt gebruik van speciaal ontwikkeld ED glas dat alle voordelen, maar niet de nadelen van glas op basis van calciumfluoride biedt. Op basis van deze vernieuwing ontwikkelde Barr en Stroud een soort  ED-glas ddat uitermate geschikt is voor verrekijkers. Ze bieden een ongelooflijke briljantie, scherpte en contrast, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.  Als je eenmaal door een kijker met ED glas hebt gekeken wil je niets anders meer. 


COMFORT- 10 Jaar garantie

Deze nieuwe kijkers uit de Barr & Stroud Series4 kijkers worden ook door de professionele gebruikers goed gewaardeerd.  Dankzij de phasecoating op het goede BAK-4 optiek en de multi coating op alle overige lensdelen hebben ze een zeercontrastrijke beeldweergave,
waarmee u tot in het kleinste detail uw onderwerp kunt bestuderen.

Deze Series4 10x42 ED is een goede keuze als u een rustige hand heeft en niet al te veel in de schemering wilt gaan kijken. De beelden worden wel behoorlijk dicherbij gehaald maar door deze sterkere vergroting wordt het beeld ook wat onrustiger optiek. De kijker heeft een  gezichtsveld van 94 meter. 

De Barr & Stroud kijkers uit de Series4 serie hebben evenals de Sierra serie een stevige, robuuste en met sterk rubber beklede behuizing met daarbinnenin een briljant BAK-4 optiek die voorzien zijn van een Phase coating.De middenbrug is open gelaten waardoor er een goede grip op de kjkers is. Ook het totaalgewicht van de kijker is behoorlijk laag gebleven. Het overige optiek is fully multi coated, waardoor in combinaite met de phasecoating de optische prestaties verbluffend zijn. Alle modellen zijn met nitrogeengas gevuld en daardoor waterdicht gedurende 3 minuten op een diepte van 1.5 meter, dus tijd genoeg om ze zonder schade te redden als ze per ongeluk in een plasje of poel vallen. Ze zijn voorzien van een degelijk stukje techniek dat direct merkbaar is als u aan het soepel lopende scherpstelwiel draaid. Voor de nogal barre omstandigheden van ons regenachtige klimaat is hij een perfecte reispartner, die dan ook jaar na jaar optimaal zal presteren. Met de metalen twist-up oogschelpen zijn de kijkers ook goed te gebruiken voor brildagers. Met een dioptri oogcorrectie  op het oculair van +4 tot -4 kunnen ze op bijna alle ogen ingesteld worden.De kijker kan op een oogbreedte ingesteld worden van 56mm tot 75mm. Ze worden geleverd inclusief: luxe draagtas, luxe draagriem, oogbeschermkappen en regendeksel. De kijker heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting,waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden.

Reviews
http://www.bestbinocularsreviews.com/Barr%20&%20Stroud8x42Series4ED-50...

Kenmerken
* Phasecoating op de BAK-4 dakkant prisma's
* Fully multi coating op overige lensdelen
* Grote fijn instelknop met antislip bekleding
* Waterdicht  getest op 1.5meter tot 3 minuten
* Met stikstof gevuld
* Metalen twist-up oculairen
* Lichtgewicht Poly Carbonate behuizing met sterke rubber bekleding
* Frontlens bestaat uit 3 delen
* Oculairlens bestaat uit 4 delen
* Oogafstand oculair tot lens 15.2mm
* Geschikt voor brildragers
* Oculair dioptri instelling +4 tot -4
* Statiefaansluiting

Leveringsomvang
● Verrekijker Barr & Stroud Series4 10x42 ED
● Hoogwaardige tas
● Luxe Draagriem
● Lensdoppen
● Regendeksel

Specificaties
 Artikelnummer 21641043
 Artikelnaam Series4 10x42 ED Dakkant
 Optisch design BAK-4 Dakkant
 Coating van het optiek Phase coating +Fully multi coated
 Pupiluittrede 4.15
 Vergroting 10
 Objectief lensdiameter 42 mm
 Lichtsterkte 16,81
 Schemergetal 20.48
 Body materiaal / kleur Groen rubber
 Afmetingen 154x126x52 mm
 Totaal gewicht (zonder verpakking) 650 gram
 Scherp te stellen vanaf 4.5 meter
 Waterdicht Ja, 3 minuten op 1.5 meter diepte
 Gas gevuld Ja, stikstof
 Eye relief (afstand oculair tot lens) 15,2mm
 Gezichtsveld op 1000 meter 94m
 Garantie 10 jaar

| Meer

Verzendkosten

€ 0,00 

Voorraad

€ 299,00
€ 275,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen